Umut Nayir Röportajı

Umut Nayır bir forvet oyuncusu ve insanlar -doğal olarak- forvet oyuncularından gol atmalarını bekler. Peki Umut’un bu konudaki düşüncesi nedir? Bir forvet gol attığı kadar mı başarılı sayılmalıdır yoksa az gol atsa da teknik direktörünün ona verdiği görevi ne kadar gerçekleştirdiğiyle mi bağdaştırılmalıdır? (2018-Fransa-Olivier Giroud)

Bir oyuncu kaleye en yakın bölgede oynuyorsa, doğal olarak taraftarlar sizden gol bekler ya da gole etki etmenizi görmek isterler. Verdiğiniz örnekte olduğu gibi Giroud’un 2018 Dünya Kupası’nda görevi takımına açık alan yaratıp, doğrudan esasında gol yollarına etki yapmaktı ki, başarılı olduğu için takımın bu alanları değerlendirmesi ile şampiyonluk geldi.

Benimde bu konuda düşüncem biraz bu şekilde, bana verilen görevi en iyi ve doğru şekilde yerine getirmek. Her forvet oyuncusu gibi, her maçta bende goller atmak isterim ama takım oyuncusu olarak da hocamın bana vereceği görev dahilinde o alan içerisinde gole giden yolları da açabilirsem başarılı sayarım kendimi.

Pek çok genç oyuncu öğretim yaşamı nedeniyle futbola ara vermek ya da bırakmak zorunda kalıyor. Umut da pek çok gencin hayal ettiği bir bölüm olan Hukuk okudu. Kendisinin profesyonel spor yaşamının ve öğretiminin başarılı şekilde gerçekleşmesini neye bağlıyor? Bu konuda genç futbolculara verebileceği tavsiyeler neler olur?

Öncelikle bu konuda aileme teşekkür etmem gerekiyor. Bana futbol oyna ama eğitimi arka plana atma diyerek benim hukuk fakültesini kazanmamda büyük etkileri oldu.

Profesyonel yaşam ve öğretim hayatımın başarılı olmasını biraz planlamayı doğru yapmaya bağlıyorum ondan dolayı da arkadaşlara doğru planlama ve futbol kadar ne istediklerini bilerek hareket etmelerini önerebilirim. Burada şunu da söylemek isterim, profesyonel bir sporcunun hayatında kamp, antrenman, maç, yarışmalar derken gerçekten eğitim hayatı çok kolay olmuyor. Herkes üniversite okuma şansı ya da eğitim hayatlarını tamamlama şansını bu zaman içerisinde belki bulamıyor ama her zaman kişinin bireysel olarak kendini geliştirme fırsatı var, bundan dolayı diploma değil ama kişisel gelişimin her zaman gerekli olduğu inancındayım.

Röportajın tamamına ulaşmak için tıklayın…